Hlavní obsah

Febiofest jde do konkurzu, žádost podal jeho zakladatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Festival Febiofest jde do konkurzu. Žádost o něj podal zakladatel přehlídky Fero Fenič, jenž uvádí, že nedostal zaplaceno za jeho prodej. Informoval o tom v neděli Radiožurnál.

Foto: Petr Horník, Právo

Zakladatel Febiofestu Fero Fenič

Článek

Společnost ředitele festivalu Kamila Spáčila, která od Feniče přehlídku koupila, podle insolvenčního rejstříku dluží přes 23 milionů korun, přičemž Fenič čeká na zhruba 4,5 milionu korun, uvedl Radiožurnál. Vyjádření Spáčila ČTK shání. Letos se festival neuskutečnil.

„Podal jsem sám žádost o konkurz. Já jsem byl tou největší obětí, protože mně nikdy nebyla plně uhrazena kupní cena,“ řekl rozhlasu Fenič.

Zhruba před rokem Fenič oznámil, že do svého vlastnictví získal zpátky ochranné známky Febiofestu a společnost MFF Praha – Febiofest, která do té doby festival provozovala, ho už nesmí dál pořádat.

Fero Fenič odstupuje, Febiofest bere s sebou

Kultura

Současně odstoupil z funkce čestného prezidenta festivalu. Vykonával ji od roku 2012 poté, co se pořádání Febiofestu vzdal. Jubilejní 30. ročník festivalu se letos už neuskutečnil.

Festival založila v roce 1993 Feničova společnost Febio festival. V závěru roku 2012 ale podle Feniče nezadlužený a úspěšný Febiofest získala za úřední odhad firma Erbia Holding, která byla jediným zájemcem.

„Přijal jsem i podmínku, že formou externí spolupráce zůstanu po požadovanou dobu čestným prezidentem. Ředitel, kterého jmenovala, však pak po třech letech získal festival do svého vlastnictví, v rozsahu původní smlouvy, tedy i s mým závazkem,“ popsal loni v říjnu Fenič situaci, kdy se majitelem stal Spáčil.

Fenič podle tehdejších svých slov nemohl do provozu společnosti nijak zasahovat ani o ní nebyl informován.

FOTO: Zahájení Febiofestu

Stalo se

Reklama

Výběr článků

Načítám