Hlavní obsah

Febiofest ocení Karla Rodena a Oleha Sencova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční čestnou cenu Kristián dostanou na 29. ročníku Febiofestu český herec Karel Roden a ukrajinský režisér Oleh Sencov.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Roden dostane tradiční čestnou cenu Kristián.

Článek

Oznámil to čestný prezident festivalu Fero Fenič, který dále ohlásil novou Speciální sekci Ukrajina: střed Evropy. Výtěžek ze vstupného na filmy této sekce půjde na podporu humanitárních organizací a ukrajinských umělců.

Febiofest v Praze potrvá od 28. dubna do 4. května a představí více než devadesát filmů reprezentujících současnou kinematografii.

Zahajovacím snímkem bude komedie Vévoda z Wellingtonu, poslední film režiséra Rogera Michella, který je mimo jiné tvůrcem populární romantické komedie Notting Hill s Julií Robertsovou a Hughem Grantem. V příběhu podle skutečných událostí hrají Jim Broadbent a Helen Mirrenová.

Festival zakončí film Srdečné pozdravy z Afriky, parodický francouzský špionážní thriller v režii Nicolase Bedose. Po skončení programu v metropoli Febiofest zamíří do regionů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám