Hlavní obsah

Febiofest bude 15. března, čestnou předsedkyní Kubišová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Febiofest začne v Praze 15. března a skončí 23. března. Na Václavském náměstí vznikne i mobilní kino. Festivalové ozvěny pak mohutně zasáhnou do regionů.

Foto: Michaela Feuereislová

Marta Kubišová

Článek

Hlavní sekce festivalu tvoří Central Park, Panorama, Nová Evropa a Masters. Central Park patří českým premiérám a diváckým filmům se známými hvězdami. Panorama mapuje hity a trendy ze světových festivalů, zatímco Nová Evropa patří autorským filmům mladých tvůrců. Sekce Masters je věnována novým počinům zavedených režisérů.

„Sekce Masters se stala jednou ze tří nejnavštěvovanějších a věříme, že i letos jsme vybrali skvělé filmy,“ řekla umělecká ředitelka Anna Kopecká. „Uvedeme i film Romana Polanského, mysteriozní drama o spisovatelce Podle pravdivé události.“

Sekce Best of nabídne deset nejoblíbenějších filmů za celou dobu existence Febiofestu. Dojde na klasiky typu Lola běží o život a Pianista.

Čestnou předsedkyní poroty v sekci Nová Evropa je letos Marta Kubišová. Zasedne v čele zvláštní poroty složené z fanoušků, jak již je to na Febiofestu zvykem. Velký profil věnuje Febiofest francouzskému režisérovi Arnaudu Desplechinovi, včetně režisérské verze filmu Ismaelovy přízraky.

Do klubů

Doprovodný program, který je velmi oblíbený u mladých návštěvníků, se nekoná v garážích na Andělu, ale v několika klubech (FAMU, Cross, Radost FX, Muzeum Karla Zemana a také v divadlech).

Novinkou budou divácké akreditace, které kromě levnějších vstupenek nabídnou vstup na doprovodný program a různé dárky. Podrobnosti na febiofest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám