Hlavní obsah

Fall Out Boy ohnivě zazářili poprvé v Česku, na Rock for People

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Fall Out Boy se v pátek poprvé ve své historii představili českému publiku, a to v rámci festivalu Rock For People v Hradci Králové. Zavítalo na ně více než třicet tisíc lidí, kteří rozhodně odcházeli spokojeni včetně těch, kteří repertoár poprockové kapely příliš neznají.

Foto: www.klapper.cz

Fall Out Boy hráli v Čechách poprvé

Článek

Čtyřčlenná skupina působící na scéně už více než dvě desítky let zahrála fanouškům prakticky všechny své hity počínaje rockovějšími písněmi z prvního úspěšného alba From Under The Cork Tree z roku 2005 až po ty tanečnější, určené spíše mladší generaci. Ale i ty skupina pojala na pátečním koncertě spíše v rockovém stylu.

Nutno říct, že zpěvák Patrick Stump předčil čistotou svého hlasu veškerá očekávání, která po některých zkušenostech s dřívějšími živými nahrávkami skupiny nebyla největší. Jedinou kaňkou vystoupení byl až příliš tichý Stumpův mikrofon, takže se stávalo, že se jeho zpěv ztrácel v dobře ozvučené hudbě zbytku kapely.

Foto: www.klapper.cz

Fall Out Boy v Hradci Králové

Ta nevynechala své první hity, například Sugar, We’re Goin‘ Down, This Ain’t Scene, It’s an Arm Race a Thnks fr th Mmrs, velký úspěch měla i s novějšími písněmi Immortals, Uma Thurman a především s pro počítačové hráče známou My Songs Know What You Did in the Dark. V rámci přídavku pak nejvíc zabodovala Centuries.

Více než osmdesátiminutové vystoupení často provázely ohňové efekty, v jednu chvíli dokonce Stumpovi při hraní na klavír jeho nástroj hořel. Velké emoce pak vyvolal mezi fanoušky kytarista Pete Wentz, který si na posledních několik písní oblékl dres fotbalové Slavie Praha.

Fall Out Boy přijeli do Česka v rámci Hella Mega Tour, které zde rozjíždějí společně s Green Day a Weezer. Ty čeká koncert na Rock For People v sobotu večer.

Před hlavními hvězdami pátečního programu měli vystoupit kanadští rockeři Sum 41. Kvůli technickým problémům po cestě do Česka ale zahrají na festivalu rovněž až v sobotu.

Foto: www.klapper.cz

Nizozemci Dope D.O.D. na Rock for People

Nahradili je nizozemští rapeři Dope D.O.D., kteří přilákali především mladší publikum. Za zmínku z pátečního večera stojí i rocková kapela z anglického Brightonu Yonaka s výraznou zpěvačkou Theresou Jarvisovou. Diváky zaujala i česká kapela Vanua 2, která přinesla svěží vítr v pozdní hradecké noci. Jen doplatila na to, že její vystoupení se částečně krylo s hlavními hvězdami večera.

Nezapadla ani anglická písničkářka Holly Humberstone doprovázená pouze bubenicí, která své často lyrické písně zvládla jen s kytarou či klávesami.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám