Hlavní obsah

E-moc-e vyhlásí nejlepší umělce internetové galerie

Novinky, Stanislav Dvořák

V internetovém projektu e-moc-e.cz se představují malíři, fotografové, hudebníci i básníci. Veřejnost si může prohlížet a hodnotit díla v on-line projektu - ty nejoceňovanější vyhlásí na podzim.

Foto: Irena Procházková

Irena Procházková: Boxeři. Oceněno v roce 2019.

Článek

Projekt vznikl už v roce 2006 jako nezisková organizace, která si klade za cíl prezentovat umělce a jejich dílo v kategoriích fotografie, malba, hudba a poezie.

„Umělci se vždy od května představují veřejnosti na internetové galerii, kde jejich dílo boduje veřejnost. Vítězové v kategorii fotografie a malba, které vybírá odborná porota, složená z dvaceti osobností české kultury a galeristů, vystavují v kamenných galeriích. Básníci a muzikanti se prezentují na koncertech a komponovaných večerech hudby a poezie. Letos čekají soutěžící dvě novinky – mají poprvé možnost nabídnout své dílo k prodeji v internetové galerii e-moc-e.cz a zároveň pořadatelé na podzim vyhlásí nejlépe hodnocené umělce, kteří vzejdou z bodování veřejnosti na internetu,“ vysvětlil zakladatel e-moc-e.cz Milan Matyáš Deutsch.

Přípravy Indiany Jonese 5 teprve začaly, Mission Impossible bude dříve

Film

Za čtrnáct let prošlo projektem již přes 500 umělců. Nejlepší z nich vybrala porota a mohli se vždy v září a říjnu každého roku prezentovat v rámci 45 výstav, koncertů a komponovaných večerů. Mezi jinými např. v městském divadle v Jablonci n. N., ve Vršovickém divadle Mana, v pražské Černé labuti či v populárním hudebním klubu Mandragora, v galeriích Prostě Kafe a Alternativ Mezibranská. Hlavním výstavním prostorem je již od samého začátku galerie Jindřišská věž v centru Prahy, která je zároveň jedním z partnerů projektu.

„Projekt e-moc-e jsem založil před 14 lety s cílem motivovat umělce v jejich tvorbě a usnadnit jim prezentaci jejich díla. Mám velkou radost, že se komunita umělců i galerií a výstavních míst každým rokem rozšiřuje, že se umělci setkávají, navazují kontakty a vzájemně se mohou inspirovat. Letos se přihlásilo rekordních 55 umělců,” upřesnil Deutsch.

„Naše galerie je partnerem projektu e-moc-e již od jeho vzniku v roce 2006. Vystavují zde pravidelně vítězové každoroční soutěže a mohou se tak představit českým i zahraničním návštěvníkům věže,” dodala Lucie Dolfi, kastelánka Jindřišské věže.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám