Hlavní obsah

Dvě holky si jedou blues z jihu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Larkin Poe hrají špičkovou jižanskou muziku. Právě vyšlo jejich studiové album Self Made Man a videoklip k singlu Back Down South.

Larkin Poe: Back Down South

 
Článek

Kapela Larkin Poe je zábavná i tím, že převrací klišé o blues. Není to starý černý muž, jsou to dvě mladé bílé holky z americké Georgie. Sestry Lovellovy, Rebecca a Megan, si zamilovaly slide kytaru, těžké riffy a jižanské harmonie. Někdy se jim říká také „malé sestřičky bratrů Allmanů“. Bratři Allmanovi (Allman Brothers) je název legendární americké jižanské kapely, která je spolu s Lynyrd Skynyrd v podstatě definicí celého žánru.

Foto: Larkinpoe.com

Larkin Poe

Sestry zatím vydaly studiová alba Kin (2014), Reskinned (2016), Peach (2017),     Venom & Faith (2018) a nejnovější Self Made Man (2020).

„Původní americká hudba je jazyk, který nám mluví z duše. Jsme hrdé, že můžeme být součástí nové generace, která staví svou tvorbu na základech, které položilo nespočet hudebních pionýrů napříč americkým Jihem,“ říkají o písničce Back Down South Rebeca a Megan.

Reklama

Výběr článků

Načítám