Hlavní obsah

Držitel Thálie Lumír Olšovský: Když na muzikál, tak do Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenu Thálie v kategorii muzikál, opereta a jiné hudebně dramatické žánry v sobotu večer získal Lumír Olšovský za ztvárnění profesora Henryho Higginse v inscenaci muzikálu My Fair Lady, kterou uvedlo plzeňské Divadlo J. K. Tyla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lumír Olšovský se svou cenou Thálie

Článek

Jaké jsou vaše pocity po převzetí Ceny Thálie?

Nádherné. Je to směs nadšení, výčitek svědomí, euforie a zoufalství, to je ta naše herecká hysterie, kterou ale potřebujeme. A je to krásné.

Už při přebírání ceny jste ji vtipně rozdělil mezi své kolegy…

Protože divadlo je kolektivní záležitost a Cenu Thálie může dostat jen jeden, což je nespravedlivé, ale chápu, že to jinak nejde. Takže opravdu ta cena patří všem, kdo se na inscenaci My Fair Lady podílejí, a všichni na ni mají nárok.

Jak to chcete v praxi uplatnit?

Budu ji mít vystavenou doma a každý se na ni může přijít podívat a sáhnout si na ni. Návštěvy jsou vítány, zvláště po dlouhé covidové pauze. Já mám lidi rád.

Jak vnímáte ocenění nejen jako herec, ale i šéf plzeňského muzikálového souboru?

Jako obrovské ocenění naší práce. Pro mě osobně nebylo snadné zkoušet tak velkou roli s lidmi, po kterých jako šéf už pět let chci co nejlepší práci, ale oni se ke mně chovali naprosto úžasně. A jako šéfa souboru mě samozřejmě úspěch těší dvojnásob.

Polívka. Rašilov. Korytářová. Němec. Macků a Olšovský. Ceny Thálie 2022 znají vítěze

Kultura

V Plzni se snažíme dělat špičkový muzikál, pestrý repertoár s vynikajícím souborem. Příští rok nás čeká Jesus Christ Superstar, který se dosud v Plzni nehrál a kterého budu režírovat. Moc se na to těším. Diváci, choďte do divadla, ono vás polepšuje. A když na muzikál, tak do Plzně!

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo J. K. Tyla - Nová scéna

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám