Hlavní obsah

Do kina na české animáky i japonské anime

Novinky, Stanislav Dvořák

Obohatit nabídku animovaných filmů v éře disneyfikace kinematografie si dává za úkol Anifilm Distribution. Jde o pásma českých i světových animáků.

Foto: Anifilm

Pásmo Ke startu připravit!

Článek

Českou tvorbu zastupují pásma Ke startu připravit! a Zubatá nekouše. Do prvního pásma o závodění, honičkách a cestování zařadili například snímek Libora Pixy Graffitiger, který byl nominován na studentského Oscara. V druhém běží krátký film Pouštět draka Martina Smatany, který měl premiéru na letošním Berlinale a byl mimo jiné oceněn v Annecy jako nejlepší film pro děti.

Foto: Anifilm

Zubatá nekouše

„V tomto pásmu mají své filmy také skvělé a zavedené režisérky a výtvarnice Kristina Dufková (Usnula jsem, cena za nejlepší film AniFestu) nebo Lucie Sunková. Její film Strom je vytvořený jedinečnou technikou animace malby na skle a získal například cenu pro nejlepší film pro děti na švýcarském festivalu Fantoche,“ dodala za pořadatele Gabriela Zajícová.

V japonském stylu anime je natočen snímek pro děti Skromní hrdinové studia Ponoc, naopak pro dospělé vznikl korejský animák Skončím prostě na ulici, vítězný celovečerní film z Anifilmu režiséra Jongsuna Lee.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám