Hlavní obsah

Do kin jde koncert Pražského výběru s Vojtou Dykem a Gabrielou Beňačkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin vstupuje Symphony Bizarre, koncertní film skupiny Pražský výběr. Michael Kocáb ve videu komentuje ukázky z koncertu, který se konal v O2 areně v roce 2016.

Pražský výběr: Film Symphony BizarreVideo: Bontonfilm

 
Článek

Pražský výběr odehrál megakoncert s Českým národním symfonickým orchestrem, americkým dirigentem a řadou výjimečných hostů. Točil se na  35 kamer.

Na pódiu si zařádili Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš, Vojta Dyk, Jana Kratochvílová, Gabriela Beňačková, Ondřej Soukup, Viktor Dyk, Hana Kosnovská, Michal Skořepa nebo Iva Pazderková.

Pražský výběr

„Chtěli jsme mít monumentální koncert, bizarní, šílený, hlučný. Během příprav jsme přidávali jeden zběsilý nápad za druhým, vystoupení začalo růst pod rukama a bylo nám jasné, že ho musíme nějak vytesat do kamene, zfilmovat. Tak jsem obstaral 35 kamer,“ vzpomíná Michael Kocáb.

„Symphony Bizarre není klasický dokument a není to ani záznam koncertu. Postaral jsem se o obrazovou složku a hudební editaci, zvukový mistr Michal Pekárek to skvěle zmixoval do 7. 1. a můj syn Miki vytvořil zvukové efekty. Vyrobili jsme jakýsi novotvar; koncertní film, audiovizuální počin, kde není místo pro oddech,“ dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám