Hlavní obsah

Divadlo online nabízí legendární inscenace i novou hru Pavla Kohouta

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu po velikonočních svátcích vstupuje společnost do dalšího měsíce života bez společných prožitků v hledištích divadel. Ta za tu dobu vyzkoušela mnoho způsobů, jak se setkat s diváky prostřednictvím živých vysílání i záznamů.

Foto: archiv Činoherního klubu

Inscenace Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho s Boleslavem Polívkou a Ondřejem Vetchým.

Článek

Program #kulturažije uvedl již téměř sto živých přenosů a záznamů, jejichž sledováním strávili diváci více než sto padesát tisíc hodin a jejich tvůrcům vyjádřili podporu částkou vyšší než čtyři miliony korun. Tento týden se na Mall.tv objeví inscenace hry Ladislava Smočka Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho (14. 4.) pražského Činoherního klubu, v němž je na repertoáru už od roku 1966.

V tomto nastudování hraje titulní roli Boleslav Polívka, kromě něho uvidí diváci i Ivanu Chýlkovou, Jaromíra Dulavu a Ondřeje Vetchého. Polívkovi fandové se mohou těšit i na další online večer na facebookové stránce brněnského Divadla Bolka Polívky, tentokrát s hostem Vladimírem Polívkou (17. 4.).

Ke slavným titulům patří i hra Jakub a jeho pán aneb Pocta Denisi Diderotovi Milana Kundery, jež měla světovou premiéru v Činoherním studiu v Ústí nad Labem v roce 1975 s Jiřím Bartoškou a Karlem Heřmánkem. Po letech se oba ke svým rolím vrátili v inscenaci pražského Divadla bez zábradlí, která se na Mall.tv objeví v neděli 19. dubna.

Ohlédnutí za Velikonocemi

Městské divadlo Brno nabídne ohlédnutí za velikonoční tematikou online záznamem rockové opery Evangelium o Marii (15. 4.), v níž je příběh Ježíšova života vyprávěn optikou jeho matky. Záznam původního autorského muzikálu Fantom Londýna o vrahovi Jacku Rozparovači bude vysílat Národní divadlo moravskoslezské z Ostravy (18. 4.).

Pražské Divadlo na Vinohradech nabízí ze svého repertoáru inscenace Šrámkovy hry Plačící satyr (14. 4.) a Euripidovy Ifigenie na Aulidě. V rámci vinohradského vysílání Hrajeme i v karanténě bude dramatik Pavel Kohout číst ze své nové hry Valná hromada v čase virů z netopýrů (16. 4. v 17 hodin), téhož večera se v tradičním Večeru bez líčidel (v rouškách) představí Daniela Písařovicová a Jakub Železný (16. 4. ve 20 hodin). O víkendu pak dojde na Gogolova Revizora (17. 4.) a hru Josefa Topola Konec masopustu (18. 4.).

V online vysílání Cirku La Putyka (A)live Backstage 2 (15. 4.) pozve jeho principál Rosťa Novák diváky do zákulisí, aby je seznámil s přípravou projektu Cesty! Se souborem se lze potkat i v online pořadu Homework 5 – podpora pokračuje (19. 4.). Divadlo Geisslers Hofcomoedianten nabídne online variantu legendy Don Juan aneb Strašlivé hodování (15. a 18. 4.) na motivy loutkové hry.

Další talkshow

I tento týden se mohou diváci těšit na pokračování online seriálu Velmi křehké větve z pražského Činoherního klubu (16. 4.) a Operace Archa z libereckého Divadla F. X. Šaldy (17. 4.).

Pokračují i oblíbené talkshow. V pražském Divadle Ungelt se diváci online potkají s herečkou a režisérkou Petrou Nesvačilovou a chirurgem Pavlem Pafkem (14. 4.), s herečkou Hanou Maciuchovou a kardiologem Petrem Neužilem (16. 4.). V pražském Studiu DVA s Evou Holubovou, Monikou Absolonovou a Bobem Kleplem (15. 4.) a se Sedmilhářkami a novopečenými maminkami Marikou Šoposkou a Berenikou Kohoutovou (17. 4.).

Martin Hofmann je protagonistou představení Něžná je noc, které bude vysíláno živě z Klubovny Divadla v Celetné v Praze, a hostem bude i režisér inscenace Patrik Hartl (14. 4.). Principála spolku Kašpar, režiséra a herce Jakuba Špalka přiblíží livestream setkání (18. 4.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám