Hlavní obsah

Dílo pouličního sprejera zdobí pražský pětihvězdičkový hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nečekané štěstí potkalo britského mladíka Chrise Fenwicka, kterého vždycky bavilo sprejovat po velkých zdech londýnských domů a mostů. Pouličního umělce, který si při své tvorbě musel dávat velký pozor na policii, náhodou uviděl ředitel jednoho z pražských pětihvězdičkových hotelů. Graffiti se řediteli tak zalíbily, že pozval mladíka do Prahy.

Foto: Jana Matějíková

B7

Článek

"Chrisovy graffiti jsou to pravé, co oživí náš pivní a bowlingový klub," sdělil ředitel hotelu Corinthia Towers. Přesvědčil Fenwicka, že je výhodné vyměnit dobrou běžeckou obuv, kterou musel tak často používat, když narychlo opouštěl místa, jež bez povolení zdobil, za stálou dodávku sprejů a za možnost popustit uzdu vlastní fantazii.

Spolupráce hotelu a umělce šla nakonec tak daleko, že mladík vymaloval nejen pivní a kuželkový klub, ale zaplnil i většinu provozních prostor hotelu šílenými obrázky robotických vysavačů, hostů padajících přes kufry a bezpočtem dalších barevných a zábavných scén.

"Dobré graffiti může být atraktivní a stimulující a ředitel chtěl oživit hotel obrázky, které odrážejí hotelový život s prvkem humoru," uvedl Fenwick, který byl velmi potěšen, že mohl znovu navštívit své oblíbené evropské město a nechat svou stopu v jedné z jeho budov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám