Hlavní obsah

Deset stránek o smrti Kurta Cobaina

Právo, jaš

Tělo Kurta Cobaina, zpěváka a kytaristy americké skupiny Nirvana, bylo nalezeno 8. dubna 1994 v místnosti nad garáží v domě v Seattlu. Bydlel v něm se svou manželkou Courtney Love a dcerou Frances Bean. O tři dny dříve se tam zastřelil brokovnicí.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Cobain

Článek

Okolnosti jeho smrti vyvolaly řadu konspiračních teorií. Blízko těla prý ležely prázdné stříkačky a dopis na rozloučenou. Cobain měl podle vyšetřovatelů v sobě tolik heroinu, že by pro něj bylo těžké udržet zbraň v ruce.

Možná se tedy nezastřelil on. Třeba za jeho smrtí stála jeho žena. Měla sice na inkriminovaný čas alibi, ale mohla si najmout vraha. Královnou konspiračních teorií je pak ta, že vůbec nešlo o tělo Cobaina, a ten se v mezičase odebral do ústraní, kde žije.

Podle posledního čísla magazínu Rolling Stone vydal Federální úřad pro vyšetřování (FBI) materiál, jenž byl o Cobainově smrti shromážděn minulý měsíc. Má pouze deset stran a mimo jiné zahrnuje kopie dopisů od lidí, kteří věří, že byl zavražděn. Podle nich například na zbrani, kterou se údajně zastřelil, nebyly žádné otisky prstů a dopis na rozloučenou vypadá, jako by byl napsán dvěma různými lidmi.

FBI ale všem odpověděl: „Oceňujeme vaši obavu, že pan Cobain mohl být obětí vraždy. Většina vyšetřování vražd však spadá do jurisdikce státních nebo místních úřadů. Na základě vámi poskytnutých informací nejsme schopni identifikovat žádné porušení federálních zákonů v rámci vyšetřování FBI.“

To fanoušky nepotěšilo. V některých to dokonce vyvolalo obavy, zda není celá věc záměrně zametána pod koberec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám