Hlavní obsah

Dcera Bobbyho McFerrina Madison vystoupí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka a hudebnice Madison McFerrin se představí v Praze 18. dubna v rámci festivalu Mladí ladí jazz.

Madison McFerrin

 
Článek

Bobby McFerrin je jedním z největších hudebních průkopníků a experimentátorů, který šel nekompromisně vlastní tvůrčí cestou a vysloužil si za to mimo jiné 10 cen Grammy. Malá Madison se tak hudbě v podstatě nemohla vyhnout. Po její zvláštní verzi americké hymny ji sice zasypaly brutální komentáře, ale šla dál a dělá hudbu rovněž po svém. Soul-jazzové vlivy a elektroniku využívá šikovně na krátkých EP.

Foto: http://madisonmcferrin.com

Madison McFerrin

Nejaktuálnější je videoklip k singlu Try, který produkoval její starší bratr Taylor McFerrin. Madison předvede svoji one-woman show s pianem, looperem a hlavně hlasem, který nezapře rodinné geny, 18. dubna v Jazz Docku.

RECENZE: Bobby McFerrin spirituální. Úžasný jako vždy

Kultura

V rámci mezinárodního festivalu Mladí ladí jazz přijede i americké trio Moon Hooch. Jde o divokou kombinaci elektronické taneční hudby, jazzu a rocku. Nové album Life On Other Planets představí  25. dubna v Paláci Akropolis.

Dva saxofonisté a bubeník byli newyorskými buskery jen do okamžiku, kdy policie zakázala jejich vystupování z důvodu ohrožení veřejného pořádku. Vzali to tedy za jiný konec a brzy začali vyprodávat svoje koncerty po celém světě. V televizních show vystupovali vedle takových jmen, jako jsou Tame Impala a James Blake. Jejich set v ikonické sérii NPR Tiny Desk Concerts se dostal na YouTube přes hranici 3,5 miliónu diváků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám