Hlavní obsah

David Koller jede do klubů, vydá vinyl a chystá festival

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Koller oznamuje nové aktivity. V dohledné době vyrazí na klubové koncerty, vydá vinylové minialbum a odehraje koncert na druhém ročníku Koller Festu.

Foto: Filip Čermák

David Koller naplánoval řadu aktivit.

Článek

Jeho klubová koncertní série začne 4. března v klubu Oko v Havlíčkově Brodě. Pokračovat bude ve Zlíně, kde vystoupí 5. března, dále pak v Táboře (11. března) a v Třebíči (12. března). Pražský trojkoncert v klubu JazzDock nachystal na 26., 27. a 28. března. Třemi koncerty na stejném místě také turné v dubnu vyvrcholí.

Na vystoupeních představí starší i nové písničky a od 15. března začne prodávat i vinylové minialbum s těmi novými. Zakoupit ho bude možné i přes jeho internetové stránky. Půjde o limitovanou edici.

„Všechny písně vznikly v době pandemie. Natáčelo a míchalo se v sedmi studiích a trvalo to velmi dlouho. Všichni si ještě živě pamatujeme, jak covid, hlavně zpočátku, komplikoval setkávání lidí. Člověk musel být trpělivý a na všechno si počkat. Nakonec se ke všem skladbám povedlo udělat i videoklipy,“ říká Koller.

Nové skladby My se vám ozveme, Pouta, Planeta bez paměti a Vězenkyně jsou již zveřejněny i s videoklipy a dnes jsou dostupné na digitálních platformách nebo na YouTube. Všechny zastřešuje graficky QR kód od Davida Černého. Koller pod něj se svou kapelou shrnul celou svou aktuální tvorbu. Píseň Pouta je navíc nominována na Skladbu roku v Cenách Anděl.

Po prvním ročníku Koller Festu 2021, který loni zahájil pocovidovou koncertní aktivitu zpěváka, se letos opět do vinařství Lahofer v Dobšicích na Znojemsku chystá další ročník. Jednodenní festival se bude konat 21. května a vedle Kollera vystoupí i skupina Prago Union.

„Hraní na vinicích je v něčem jiné. Oblíbili jsme si ho nejen proto, že člověk může ochutnat opravdu dobré lokální víno, ale také proto, že vinice bývají umístěny v krásném prostředí a lidi jsou na hudbu perfektně naladění. A když se k přidá západ slunce…,“ dodává David Koller.

V letošním roce bude vystupovat i se skupinami Lucie a Jasná páka.

„S Jasnou pákou vydáváme vinyl se čtyřmi skladbami a v dubnu je pojedeme představit lidem. Jsou to přesně dva roky, kdy jsme se potkali v mikulovském studiu a nahráli session, ze kterých potom tři skladby vznikly. Kvůli covidu se všechny koncerty Jasné páky rušily, o to víc se teď těšíme, že si zahrajeme živě, a navíc s novým playlistem, který by lidi mohl hodně bavit, alespoň tak jako nás. Taky jsem rád, že si konečně zahraju s Michalem Ambrožem nebo s Petrem Vášou na jednom pódiu,“ upřesňuje zpěvák.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám