Hlavní obsah

David Gilmour z Pink Floyd vyzývá: Ruští vojáci, přestaňte zabíjet své bratry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Gilmour, kytarista a zpěvák britské skupiny Pink Floyd, vyzval ruské vojáky, aby zastavili invazi prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu. „Přestaňte zabíjet své bratry. Putin musí pryč,“ nabádá na svých sociálních sítích.

Foto: Sony Music

David Gilmour má k Ukrajině úzký vztah.

Článek

David Gilmour z Pink Floyd se připojil k mnoha umělcům z celého světa, kteří odsuzují Putinovy ​​vojenské akce na Ukrajině. „Ruští vojáci, přestaňte zabíjet své bratry. V této válce nebudou žádní vítězové. Má snacha je Ukrajinka a mé vnučky chtějí navštívit a vidět jejich krásnou zemi,“ napsal Gilmour na sociální sítě.

U Gilmourova příspěvku je píseň In Any Tongue z jeho sólového alba natočeného v roce 2015. Text skladby napsala Gilmourova manželka. Vypráví o válečném pekle a zapojení dětí, které válku znají jen z videoher, do vojenských akcí.

Mason do Ruska nepojede

Bubeník skupiny Pink Floyd Nick Mason se přidal k dalším umělcům, kteří kvůli napadení Ukrajiny ruší svá vystoupení v Rusku. Dodal, že podporuje Ukrajinu v boji za svobodu.

„Vzhledem k aktuálnímu dění na Ukrajině rušíme všechny naše koncerty, které se měly konat letos v létě v Rusku. Podporujeme Ukrajince a myslíme na ně,“ napsal Nick Mason. Koncerty jeho kapely mimo Rusko se uskuteční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám