Hlavní obsah

Colours Of Ostrava potrvá čtyři dny

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátý ročník festivalu Colours Of Ostrava letos proběhne 20. až 23. července v severomoravské metropoli a poprvé v historii potrvá čtyři dny. "Přidali jsme čtvrteční večer, který festival zahájí a představí se na něm skupiny Chinaski a finská Värttinä," řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Článek

Hlavní atrakcí ale bude nedělní vystoupení zpěváka legendárních Led Zeppelin Roberta Planta se skupinou Strange Sensation, kteří spojují prvky africké hudby s rockem.

Poprvé navštíví Česko malijský zpěvák a hudebník Selif Keita, jenž je považován za jednoho z nejvýznamnějších představitelů world music. Navrací se k africkým kořenům a z jeho tvorby jsou cítit vlivy jazzu, funku, afro-kubánských rytmů či soulu.

Červenou nití festivalu bude účast afrických hudebníků. Představí se mj. zpěvák Cheikh Lo ze Senegalu, zpěvačka Mariem Hassan z Alžírska a Mauretánie, skupina Adesa z Ghany, dále britský projekt Afro Celt Sound System, Papaya Paranoia z Japonska či rockoví The Frames z Irska a Delirious? z Británie. "Do konce května je možné vstupenky zakoupit za 600 Kč. Potom se cena postupně vyšplhá na 750 Kč," dodala Holušová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám