Hlavní obsah

Coldplay originálně ohlašují vydání alba

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská kapela Coldplay vydá 22. listopadu dvojalbum Everyday Life. Informovala o tom na svém twitterovém účtu, na němž uvedla, že jedna část kolekce se bude jmenovat Sunrise a druhá Sunset.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Coldplay, na snímku zpěvák Chris Martin.

Článek

Muzikanti zatím neprozradili bližší detaily o připravované nahrávce. Před několika dny nicméně upozornili fanoušky na příchod novinky prostřednictvím plakátů v Berlíně, Madridu, Sydney, Hongkongu i dalších městech.

Objevila se tam vintage fotografie s datem. Vše mělo budit dojem, že jde o obrázek z počátku dvacátého století. Pozornějším však neuniklo, že na fotce jsou členové skupiny Coldplay stylizovaní jako součást hudebního tělesa.

Originální fotografie, do které byla čtveřice vklíčována, pochází z rodinného archivu kytaristy Jonnyho Bucklanda a byla pořízena v roce 1919. Fotografii ve formě mysteriózních billboardů či plakátů bylo možné spatřit na zvláštních místech měst. Návštěvníci starožitností ji například nacházeli mezi jinými dobovými obrázky.

Dalším dílem skládačky byl obskurní inzerát v severovelšských novinách, jehož prostřednictvím Coldplay odtajnili název alba a seznam skladeb. Podobné inzeráty by se v nejbližších dnech mohly objevit i u nás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám