Hlavní obsah

Chytilová přijede na Fresh Films Fest se Stropem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Režisérka Věra Chytilová ve středu večer uvede na přehlídce studentských filmů Fresh Films Fest (FFF) v Karlových Varech film Strop z roku 1962. Film se bude promítat od 19:00 v Malém sále hotelu Thermal jako nesoutěžní snímek.

Foto: Libor Jarmar

V úterý 28. června praskala Expozice Karla Kryla ve švech.

Článek

Film Strop je po Zelené ulici druhým snímkem Věry Chytilové a vznikl při jejím studiu na pražské FAMU. Režisérka v něm vypráví příběh mladé manekýnky, která si z pohodlnosti stanoví strop svých možností a tím se zbavuje možnosti žít třeba lépe, hodnotněji. V rozhovoru, který Chytilová poskytla Týdeníku rozhlas uvedla, že film Strop je také o tom, jak těžké je překonat určitý zvyk.

Chytilová uvede film Strop

Studentský festival FFF dnes pokračuje až do pozdního večera projekcemi celkem 16 filmů zařazených do tří soutěžních bloků a desítkami dalších nesoutěžních snímků.

"Festival odstartoval podle našich představ, kromě toho, že nedorazil režisér Emir Kusturica, nás už žádná nepříjemnost nepotkala. Možnosti využít akreditace na celý festival už využilo více než 200 zájemců, další si kupují lístky ve volném prodeji," uvedla mluvčí FFF Martina Reková.

Fresh Films Fest potrvá do 28. srpna

V průběhu FFF, jenž potrvá do soboty 28. srpna, návštěvníci FFF uvidí celkem 150 filmů, které do Karlových Varů přihlásilo 35 filmových škol sdružených v mezinárodní organizaci CILECT. Porota bude posuzovat 25 hraných filmů a ocení tři nejlepší tvůrce. O dalších dvou cenách, určených pro nejlepšího autora a nejlepší školní kolekci, rozhodnou diváci. Dokumenty a animované snímky jsou promítány mimo soutěž.

Reklama

Výběr článků

Načítám