Hlavní obsah

Český lev bude pomáhat Ukrajině, večírek zruší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní filmové ceny Český lev budou 5. března věnovány také Ukrajině. Během ceremonie proběhne benefiční sbírka. Slavnostní večer proběhne v sobotu v přímém přenosu ČT1 z pražského Rudolfina.

Foto: ČFTA/Lenka Hatašová

Jiří Havelka

Článek

„Aktuální dění na Ukrajině se nás všech velmi dotýká a logicky se tak promítne i do sobotního předávání cen Český lev. Rozhodli jsme se proto mimo jiné neuskutečnit společenskou část večera a uspořené finance věnovat těm, kteří je v tuto chvíli nejvíce potřebují,“ řekl prezident pořádající České filmové a televizní akademie Ivo Mathé.

Moderovat bude herec a režisér Jiří Havelka v režii Michaela Čecha. O hudební doprovod se postará kapela Blue Shadows v čele s Petrem Ostrouchovem. Během večera mohou diváci posílat dárcovské DMS na konto Člověka v tísni.

Remake filmu po téměř 100 letech. Sci-fi Metropolis se vrací

Film

Nejvíc nominací (13) mají letos snímek Michala Nohejla Okupace a Zátopek Davida Ondříčka. Šanci mají také Muž se zaječíma ušima Martina Šulíka, Atlas ptáků Olma Omerzua a Chyby Jana Prušinovského. Z herců byli nominováni Eliška Křenková, Martha Issová, Anna Kameníková, Václav Neužil, Miroslav Donutil nebo Miroslav Krobot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám