Hlavní obsah

České filmy v televizi táhnou, lidé na ně nedají dopustit

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslední půlrok se ve většině domácností u televizí nesl ve znamení českých filmů. Právě ty vedou žebříček sledovanosti. Na prvních místech jsou pohádky, pozadu nezůstávají ani české seriály. Diváci českou produkci opravdu vyhledávají.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejsledovanějším filmem uplynulého půl roku se stala československá pohádka S čerty nejsou žerty režiséra Hynka Bočana. Sledovalo ji prvního ledna 1,28 miliónu diváků ve věku od 15 do 54 let. Hned v závěsu je pohádka Zdeňka Trošky o princezně, která se snaží uniknout svému osudu a vymanit se ze svatby s čertem. Pohádku Čertova nevěsta sledovalo čtvrtého ledna 1,254 miliónu lidí ve stejné věkové skupině.

Plyne to ze statistik Asociace televizních organizací (ATO).

Kromě pohádek si téměř milión lidí udělal čas na sledování Románu pro muže, české klasiky Na samotě u lesa a filmu Vesničko má středisková. Všechny snímky mohli diváci vidět na programu TV Nova.

Je tak zřejmé, že Češi se stále rádi baví a k televizi se chodí především odreagovat a také se zasmát. Jediným výše umístěným filmem s vážnější tematikou se stalo drama Lidice režiséra Petra Nikolaeva, které běželo na České televizi desátého června. To vidělo 837 tisíc lidí.

Táhla Ordinace

Velkým hitem se stal i seriál Ordinace v růžové zahradě 2. Na každý jeho díl se v průměru dívalo téměř devět set padesát tisíc lidí. Mezi seriály se tak stal nedostižným vítězem. Za ním se umístily pořady, jako je 18 je jen začátek nebo Výměna manželek.

Kromě zábavních pořadů a seriálů má samozřejmě své stálé místo v horních příčkách sledovanosti i zpravodajství. V počtu diváků stále vedou Televizní noviny, na které se v průměru dívá 831 tisíc lidí. Tuto vedoucí tendenci si drží Nova Group (stanice Nova a Nova Cinema) dlouhodobě. V průměru se na její pořady dívá zhruba třicet čtyři procent diváků, čímž překonává sledovanost jak tří stanic spadajících pod TV Prima, tak i čtyř stanic sdružených pod Českou televizí.

Anketa

Na co se v televizi díváte nejraději?
na české filmy
76 %
na seriály
9,8 %
na zpravodajské pořady
6,2 %
na vzdělávací pořady
8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7587 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám