Hlavní obsah

Česká „hnědouhelná” krimi Pustina má premiéru v Torontu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní premiéru bude mít nadějná minisérie HBO Pustina na festivalu v Torontu. Ochutnávku z temné krimi, která se odehrává v uhelné pánvi pod Krušnými horami, zatím viděli jen návštěvníci karlovarského festivalu.

Upoutávka na seriál PustinaVideo: HBO

 
Článek

V Karlových Varech mělo promítání ochutnávky slušnou odezvu. Pustina vypadá jako dobře napsaný thriller ze současných Čech, který nešetřil na vizuálnu ani na hercích.

Hlavní roli starostky Pustiny dostala Zuzana Stivínová, další např. Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Jan Cina, dále Eva Holubová, Štěpán Benoni, Petra Špalková, Leoš Noha, Roman Skamene, Oskar Hes a Janek Gregor.

Foto: KVIFF

Zuzana Stivinová a Eliška Křenková jako matka s dcerou v minisérii Pustina

Osmidílné drama uznávaného scenáristy Štěpána Hulíka a režisérů Ivana Zachariáše a Alice Nellis poběží na HBO v říjnu. Vypráví příběh z vesnice pod Krušnými horami, kterou ohrožuje důlní společnost. Starostka Pustiny chce rozšíření těžby zabránit, ale jednotliví obyvatelé jsou postupně korumpováni a zdánlivě jednotná obec se rozpadá. V tom ještě zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Vesničané pomáhají s pátráním, ale nikde v okolí ji nenacházejí. Nabízí se i verze, že zmizení může souviset s ekonomickými zájmy těžařů.

Foto: HBO Europe, Nikolas Tušl ©

Herečka Eliška Křenková v dolech u Tušimic

HBO Europe projektem navazuje na spolupráci s produkčními společnostmi nutprodukce a Etamp Film, které se podílely na historické minisérii Hořící keř, oceněné jedenácti Českými lvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám