Hlavní obsah

Cenu MTV za klip roku získala Swiftová s You Need to Calm Down

– Newark

Klipem letošního roku se na předávání hudebních cen MTV stalo video k písni You Need to Calm Down americké zpěvačky a písničkářky Taylor Swiftové. Ocenění písně léta si pak v pondělí večer místního času (dnes nad ránem SELČ) odnesli americká zpěvačka Ariana Grande a americké duo Social House za píseň Boyfriend a cenu za celoživotní dílo získala jako vůbec první raperka, Američanka Missy Elliott.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Taylor Swift s písní You Need To Calm Down na MTV Video Music AwardsVideo: Reuters

 
Článek

„Pilně pracuji přes dvě desetiletí a nikdy jsem si nepomyslela, že zde budu stát a přebírat tuto cenu,“ řekla Missy Elliott o ocenění, které se jmenuje Michael Jackson Video Vanguard.

V děkovném projevu vzdala hold někdejší americké ikoně R Aaliyah, se kterou spolupracovala a ke které měla blízko. V neděli od skonu Aaliyah uplynulo 18 let. „Aaliyah, miluji tě a chybíš nám,“ řekla Missy Elliott.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

vystoupení Missy Elliott na MTV Video Music Awards

Swiftová v děkovné řeči zdůraznila, že o ceně rozhodli fanoušci. „V první řadě tak chci poděkovat fanouškům, protože ve videu je několik upozornění, takže hlasy pro toto video znamenají, že stojíte o svět, kde s námi všemi jednají rovnocenně,“ řekla.

Klipem Swiftová kritizuje homofoby. Získala za něj také cenu za šíření dobra. Toto ocenění portál Study Breaks díky upozorňování na sociální problémy označil za vůbec nejdůležitější, ač je tato kategorie často opomíjena.

Nejlepší skupinou roku se stalo jihokorejské uskupení BTS, které dostalo zároveň cenu za nejlepší K-pop.

Ocenění za píseň léta si odnesli Ariana Grandeová a americké duo Social House za píseň Boyfriend. Cenu za nejlepší spolupráci loňského roku fanoušci přisoudili Shawnovi Mendesovi a Camile Cabellové, kteří píseň Seňorita na slavnostním galavečeru i zazpívali. Nejlepší tanec ve svém klipu předvedli The Chainsmokers ve spolupráci se zpěvačkou albánského původu Bebe Rexhaovou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám