Hlavní obsah

Bryan Ferry v Praze na výbornou

Právo, rei

Do Prahy se po dvanácti letech vrátil britský zpěvák Bryan Ferry. Je neodmyslitelně spjatý se skupinou Roxy Music, kterou zakládal již před půlstoletím. Středeční koncert v karlínském Foru znovu ukázal, že ani dávné písně svůj šarm neztratily, a jako by ani nestárl jejich interpret.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bryan Ferry v pražském Foru Karlín.

Článek

Ferry a jeho devítičlenná doprovodná rocková kapela se dvěma vokalisty, saxofonistkou i houslistkou servírovali jednu skladbu za druhou bez průvodních řečí a okázalých gest. Tradičně nemohlo nedojít na tvorbu Roxy Music, respektive její skladby tvořily většinu ze dvou desítek písní, které Ferry představil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bryan Ferry se během koncertu i dojímal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bryan Ferry zpíval v plné síle.

Takže zazněly oblíbený Avalon, My Only Love či Take a Chance With Me, ale i coververze Lennonovy Jealous Guy, kterou Roxy Music nahrála zkraje roku 1981 jako hold zavražděnému členu Beatles.

Byl to koncert na výbornou. Kapela je skvěle sehraná, skladby postavené na nápadité rytmice má vkusně a citlivě vystavěné, a i když nejde o žádné klenuté kantilény, Ferry i ve svých 73 letech zpívá jako dřív. Skupina diváky strhla, takže ke konci koncertu už část z nich nevydržela sedět a dala se do tance.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bryan Ferry si koncert náležitě užíval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Atmosféra na koncertu Bryana Ferryho v Praze.

V roli předskokanky se představila americká zpěvačka Diane Birchová, jež se sama doprovázela na elektrické piano v písních s přídechem soulu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Bitter Sweet - Bryan Ferry [LP]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám