Hlavní obsah

Brněnští Deloraine vydávají klip Ragnarok natočený v Norsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká paganfolková skupina Deloraine zveřejňuje videoklip k písni Ragnarok (Soumrak bohů). Je vikingským proroctvím o konci světa. Výpravné záběry vznikly na podzim loňského roku v Norsku.

Kapela Deloraine v klipu k písni RagnarokVideo: archiv kapely

 
Článek

Ragnarok odráží naléhavé tíživé myšlenky dnešního světa a jeho bohů. Starobylá vikinská sága Edda, v níž vědma zpívá o konci světa, tedy o Ragnaroku, však také říká, že po pádu bohů a konci známého světa přijde nový začátek, nový svět. Proroctví v sobě tedy nese varování i naději.

„Jelikož se jedná o norskou legendu, přijali jsme výzvu a natočili klip v nádherných kulisách podzimního Norska, vysoko nad úžasnými zářícími fjordy mezi lesy a pláněmi hrajícími všemi barvami. Vědmu ztvárnila dánská kostymérka Victoria Hoffersonová, která má severské kořeny. Na kostýmech si dala velmi záležet a jsou tak pastvou pro oči,“ popisují vznik klipu Deloraine.

Foto: archiv kapely

Skupina Deloraine připravila nový videoklip.

Trochu rebelsky však Deloraine známý příběh Ragnarok pozměnili tak, že se po pádu bohů nezrodí nový svět z kořene stromu Yggdrasil, ale ze ženy, kterou představuje zpěvačka skupiny.

Text písně často cituje původní verše Eddy a dodává jí tak největší autenticitu a severskou náladu.

Reklama

Výběr článků

Načítám