Hlavní obsah

Britský zpěvák Sting už nebude hrát pro oligarchy

Zpěvák a hudebník Sting řekl, že je zděšen probíhajícími událostmi na Ukrajině. Konstatoval, že v budoucnu už neodehraje jediný koncert pro nikoho spojeného s režimem Vladimira Putina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sting hrál pro ruského miliardáře Gucerijeva v roce 2016.

Článek

Ví přesně, o čem mluví. V roce 2016 totiž bývalý frontman skupiny The Police uskutečnil soukromé vystoupení pro rodinu ruského miliardáře Michajla Gucerijeva.

Zahrál na svatbě jeho syna, celá akce prý stála miliardu dolarů. Vystoupila na ní i zpěvačka a herečka Jennifer Lopezová.

„Žádný oligarcha ve Velké Británii, Rusku ani nikde jinde si již nebude moci zarezervovat u mě nebo dalších známých hudebníků koncert, svatbu nebo párty. Ty dny jsou pryč,“ řekl Sting v rozhovoru pro list Mirror.

Gucerijev byl loni vystaven sankcím ze strany EU za úzké kontakty s běloruským vůdcem Alexandrem Lukašenkem.

Před několika dny Sting rovněž zveřejnil video, na kterém v unplugged verzi zpívá a hraje svou písničku z dob studené války Russians. Ta poprvé vyšla na jeho albu The Dream of the Blue Turtles v roce 1985. Vysvětlil k ní, že je dnes aktuálnější než kdy jindy, a jejím prostřednictvím jednoznačně odsoudil rozhodnutí jednoho muže napadnout svého mírumilovného souseda.

„Tato píseň je apelem na naši lidskost. Je pro statečné Ukrajince bojující proti brutální tyranii a také pro mnohé Rusy, kteří proti této nehoráznosti protestují i navzdory hrozbě zatčení a uvěznění. My všichni přece milujeme své děti. Zastavte válku,“ vyzval.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám