Hlavní obsah

Billy Corgan zpíval sólově o Chicagu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Bývalý frontman jedné z nejpopulárnějších rockových skupin 90. let Smashing Pumpkins Billy Corgan vystoupil v úterý v domovském Chicagu poprvé sólově. Na koncertu v sále Metro natáčel DVD s písněmi věnovanými rodnému městu. které má vyjít současně s jeho sólovou deskou plánovanou na druhou polovinu roku.

Foto: Ludmila Brousilová

Výstavba provizorní komunikace v Horní Lidči

Článek

"To je vaše šance na nesmrtelnost," řekl publiku, kde je povzbuzoval, aby s ním zpívali refrény folkově laděných s písni. "Víte že mám reputaci tyrana, ale váš part je velmi jednoduchý," povzbuzoval je.

Každá z dvanácti písní v moll byla věnována typickým aspektům života v průmyslovém městě. Jedna je o Irech ve městě, další o rivalitě mezi baseballovými kluby Cubs a White Sox, které leží na opačných stranách řeky, a třetí o zábavném parku Riverwiev. K mnohým písním měl na pódiu Corgan, který děkoval publiku za trpělivost, rukou psané poznámky a sledy akordů.

Corgan podle internetové verze časopisu Rolling Stone přiznal, že písně psal tři a půl roku, od chvíle, kdy se rozpadli Smashing Pumpkins. "Tato hudba vypadá, jako únik od všeho, co se během času odehrálo. Je pro mne velkou ctí a potěšení hrát tyto písně na veřejnosti," řekl divákům.

Během večer Corgan nezahrál žádnou píseň z repertoáru Smashing Pumpkins. Začal jen píseň For Your Love, kterou přinesl loni projekt Zwan, na němž se podílel, ovšem po pár taktech dal přednost novému materiálu.

Corgan už loni v září představil svou poezii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám