Hlavní obsah

Beyoncé, The Stone Roses a Moloko na DVD

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři zajímavá hudební DVD vyšla během posledních několika prázdninových dnů. Zhlédnout lze koncerty a klipy zpěvačky Beyoncé a skupin The Stone Roses i Moloko.

Foto: Jiří Smutný

Starostka Holasic Lenka Ungrová zahajuje shromáždění

Článek

Momentálně nesmírně úspěšná americká představitelka moderního r´n´b Beyoncé si s radostí zařádila během svého loňského vystoupení v londýnském Wembley. Ono "řádění" je nutné chápat v tom nejlepším smyslu slova. Její koncert byl vedle hlasové pevnosti, k Beyoncé neodmyslitelně patřící, plný tanečních kreací a zajímavých pódiových okamžiků.

Beyoncé chápe, že její koncerty by měly být především zábava. Na pódiu se tak chová, až to místy vypadá příliš lacině, více než kumštýřsky spíše společensky nablýskaně. Je typickou představitelkou současné pop kultury, čili všechno, co bylo ve Wembley k vidění, je právoplatné. K DVD Live At Wembley (Sony Music/Bonton) je přidáno audio CD se šesti nahrávkami, z nichž tři jsou remixové verze některých starších skladeb.

Vzpomínka na Stone Roses

Dnes již legendární britská indie skupina The Stone Roses se připomíná stejnojmenným 2DVD (BMG). Je na něm koncert z Blackpoolu v roce 1989 (pro šest tisíc diváků) a šest videoklipů z jejich stejnojmenného debutového alba z téhož roku. Na druhém disku lze zhlédnout televizní bloky kapely, vše z devětaosmdesátého roku, a také dokument o ní či rozhovor s Ianem Brownem a Johnem Squirem, autory všech písní, které na nosiči jsou.

Sběratelská vzpomínka odkrývá sílu zasněné muziky skupiny, která definovala náladu britské scény přelomu osmdesátých a devadesátých let. Současně přistihuje zpěváka Browna během blackpoolského koncertu v občas až zarážející intonační nejistotě, kdy některé písničky vysloveně kazí. On i jeho tři druhové si večer nicméně užili.¨

Aktuální koncert Moloka

Koncert britské skupiny Moloko z 22. listopadu loňského roku v The Brixton Academy vyšel na DVD pod názvem 11,000 Cliks (BMG). V bonusové části nabízí ještě dva hudební dokumenty o kapele.

Emotivní vystoupení původem irské zpěvačky Roison Murphyové, která se v roce 1994 střetla s remixérem a producentem Markem Brydonem a Moloko bylo na světě, vévodí koncertu skupiny jako sametová poleva. Atmosféra je důstojná, odpovídá volným písním skupiny a dává prostor zpěvačce, aby svým vokálním citem naplnila všechny v sále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám