Hlavní obsah

Až dvacetimetrové megaloutky ze Španělska uvidíte v Plzni

Novinky, Stanislav Dvořák

Obří loutková monstra souboru Carros de Foc projdou Plzní o tomto víkendu za doprovodu živých artistů. Představení v ulicích je zdarma.

Foto: Carros de Foc

Průvod obřích loutek

Článek

Neobvyklá show zahájí festival Skupova Plzeň a má být poctou plzeňskému loutkářství, uváděnou v rámci akcí Evropského hlavního města kultury 2015.

„Přímo v centru města potkáte chodící a mluvící marionety divadelní skupiny Carros de Foc ze Španělska, která zde od 28. do 30. srpna společně s desítkami akrobatů, tanečníků a muzikantů pod taktovkou společnosti ArtProm uvede jedinečné venkovní představení La Niña. To vzniklo přímo na míru Plzni a bude vyprávět příběh holčičky, jejích hraček a splněných snů,“ vysvětlil Jiří Sedlák.

„Díky pozvání od Evropského hlavního města kultury jsme v České republice poprvé a je to pro nás šance poznat místní lidi, zdejší život a načerpat zážitky. Uvědomujeme si důležitost titulu, který Plzeň nese, a budeme se snažit být co nejlepší. Atmosféra města je magická, staré budovy nás fascinují, cítíme zde fantazii – ve vzduchu doslova létá umění! V DEPO2015 jsme si všimli, že měníte prostředí města, že z industriálního místa vzniká umělecký a kreativní prostor. To se nám líbí,“ uvedl ředitel španělského souboru Carros de Foc.

Foto: Carros de foc
Foto: Carros de foc
Foto: Carros de foc
Foto: Carros de foc
Foto: Carros de foc
Foto: Carros de foc

Od pátečního rána uvidíte loutky na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Bude tam dvacetimetrový drak, kouzelný kůň, žíznivý velbloud Kamil, rytíř Emil a vlčice Chrtka. Orlice Přemysla bude po celou dobu vystavena na náměstí Republiky, uhnízděná na obřím pivovarském sudu.

V 17 hodin se ostatní loutky vydají na krátkou cestu do centra, kde zaujmou každá své místo na stanovištích a spolu s Orlicí Přemyslou budou dřímat, dokud je ve 20:30 hodin neprobudí hlas vypravěče. Večer pak ožijí a promění historické centrum Plzně a blízký areál DEPO2015 v divadelní jeviště.

Začátek průvodového představení La Niña je každý den ve 20:30 na náměstí Republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám