Hlavní obsah

Avatar už je zase první. Pomohlo mu nové uvedení v Číně

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Jamese Camerona Avatar (2009) kraloval žebříčku nejvýdělečnějších filmů deset let. Potom byl uveden snímek Anthonyho a Joea Russových Avengers: Endgame (2019) a z první pozice ho sesadil. O víkendu se ale Avatar na čelní příčku vrátil.

Foto: Bontonfilm

Avatar je nejvýdělečnější film všech dob

Článek

Pomohlo mu k tomu nové uvedení v Číně. Avatar díky němu překonal rekord marvelovského hitu, když podle serveru Box Office Mojo dosáhl tržeb více než 2,802 miliardy dolarů.

Kvůli pandemii a s ní souvisejícím nedostatkem výrazných nových filmů se čínská kina, která jsou v zemi znovu otvírána, rozhodla uvést osvědčené filmy. Mezi nimi je i Cameronův snímek, který se v zemi těší velké popularitě. Je přitom jasné, že kdyby se tamní kina rozhodla uvést i Avengers: Endgame, s největší pravděpodobností by se tento snímek na první pozici vrátil.

Momentálně je v žebříčku druhý s tržbami 2,797 miliardy dolarů. Na třetí pozici je Titanic (1997) s tržbami 1,194 mld. dolarů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám