Hlavní obsah

Autoři hitu Babylon’s Burning vystoupí v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obnovená skupina The Ruts DC, která se v roce 1979 proslavila hitem Babylon’s Burning na pomezí punku a reggae, vystoupí v neděli 27. září v pražském klubu 007 na Strahově. Kapela patří k nestorům anglického punku a spolu s The Clash k pionýrům jeho spojení s reggae.

Foto: Ladrogang

The Ruts DC

Článek

The Ruts se dali dohromady v roce 1977 v Londýně. I když vycházeli z punku, záhy je začalo inspirovat reggae, což se ukázalo už na jejich prvním singlu z ledna 1979 In A Rut. V témže roce vydali svůj největší hit Babylon’s Burning a také debutovou desku The Crack, kde se objevila píseň o policejním násilí Jah War a také skladba Something That I Said.

Skupina jela na turné The Damned a objevovala se i v pořadech diskžokeje Radia 1 BBC Johna Peela i v televizní hitparádě Top of the Pops.

Slibně se rozjíždějící kariéru kapely, která v písni Starin’ At The Rude Boys reagovala na nástup 2-tone ska, však v roce 1980 ukončila smrt zpěváka Malcolma Owena, který se předávkoval heroinem. Skupina o nebezpečích této drogy věděla své, nahrála protidrogové skladby H-Eyes, Dope For Guns a Love in Vein.

Kapela se poté rozhodla pokračovat dál pod upraveným názvem RUTS DC (Da Capo), vydala dvě desky Animal Now a Rythm Collision, na kterých se podílel dubový producent Mad Professor, ale v roce 1983 se rozpadla.

Re-union přišel až v roce 2007, kdy skupina vystoupila na benefici pro svého kytaristu Paula Foxe, který měl rakovinu plic.

Zbylí dva původní členové, bubeník Dave Ruffy a baskytarista John Jennings, se rozhodli pokračovat a s Mad Professorem natočili s dalšími muzikanty album Rhythm Collision Vol.2, které vyšlo v roce 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám