Hlavní obsah

Ať žijí Las Geisleras!

Novinky, Eva Zajíčková, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v úterý ráno se herečka Aňa Geislerová, která si zahrála hlavní roli ve filmu Želary, obávala myslet na to, že americká filmová akademie ten den vyhlásí oscarové nominace.

Článek

Odpoledne se už dostavila euforie. Zároveň s ní začaly pípat v mobilu gratulace, mezi prvními i jedna od sestry Ester. "Přišlo mi Ať žijí Las Geisleras! Vztáhla jsem si to samozřejmě na sebe a brala jsem to tak, že je pyšná na rodinu. Vůbec mi nedošlo, že krátký film Most, ve kterém hrála, byl taky nominován. To je dobrý, co?" směje se Aňa Geislerová.

Každá slavila jinde

Večer oslavila každá ze sester Geislerových zvlášť. Ester trochu pracovně, protože právě natáčí novou českou komedii Snowborďáci. Aňa oslavovala s režisérem Ondřejem Trojanem a filmovým štábem - prý nijak bouřlivě, ale takovou událost "šlo prostě těžko přehlédnout".

Hned druhý den ráno si běžela vyřídit pas a hlavně zjistit, jestli by nemohla dostat vízum do USA rychleji než ostatní turisté. "Je nás ve štábu víc, kdo nemá pořádné doklady. Snad budou Američané vstřícní a budou nás brát jako takovou malou akademickou výpravu," doufá.

Bude víc nabídek?

V drobné blondýnce, která sedí v kavárně Slávie zachumlaná v černé šále a s kulichem na hlavě, by stěží někdo hledal nejslavnější českou herečku. Zní jí to hodně přehnaně, ale druhý den po vyhlášení oscarových nominací je to prostě pravda.

"Všichni se mě teď ptají, co se bude dít, dokonce i co si vezmu na sebe, až půjdu po svém první oscarovém koberci! Ale jak to mám vědět? Nevím vůbec nic, ani jestli tam opravdu pojedu!" říká Geislerová.

Připouští, že s nominací na Oscara se jí teď budou možná lépe obcházet zahraniční castingy a že by se v nabídkách mohly začít objevovat častěji i jiné role než ruské anebo polské agentky. "No, ale taky se nemusí stát vůbec nic," rozkládá rukama.

Pozná to už příští víkend na filmovém festivalu v Berlíně. Společnost European Film Promotion (EFP) ji totiž vyslala na Shooting Stars, propagační galashow pro patnáct hereckých talentů z celé Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám