Hlavní obsah

Archa uvádí záznamy kultovních akcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské divadlo Archa do té doby, než bude umožněno obnovit provoz, uvádí na svých stránkách na záznamy kultovních představení, ale také rozhovory a podcasty. Jako první uvedlo sólový koncert Philipa Glasse, na kterém přednášel beatnik Allen Ginsberg svou báseň Wichita Vortex Sutra.

Foto: Divadlo Archa/Fernando Aceves

Philip Glass u klavíru

Článek

Na stránce www.divadloarcha.cz/cz/room byl jako první zveřejněn záznam legendárního sólového koncertu Philipa Glasse, který v Arše v roce 1996 vystoupil společně s Allenem Ginsbergem. V rámci večera zazněla zhudebněná báseň Wichita Vortex Sutra. Šlo o poslední setkání obou spřízněných umělců a o jedno z posledních veřejných vystoupení Allena Ginsberga v Evropě.

Od čtvrtka 30. dubna je k vidění i záznam vystoupení Allena Ginsberga se členy skupin The Plastic People of the Universe a Dogtroep.

Vyslechnout lze i rozhovory s hudebníky a umělci spjatými s Archou jako jsou leader Swans Michael Gira, japonská kapela Bo Ningen, Jiří Franta a David Böhm.

Reklama

Výběr článků

Načítám