Hlavní obsah

Anna K. ve Foru Karlín oslavila život

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Anna K. dokázala i podruhé porazit nádorové onemocnění a radost ze života oslavila na třech velkých koncertech. Vystoupila v ostravském Gongu, v brněnském Sono Centru a ve čtvrtek 12. dubna večer sérii uzavřela v zaplněném pražském Foru Karlín.

Foto: Jan Nožička

Anna K. si tři koncerty ve velkých klubech užívala.

Článek

„Žádný sebelítostivý patos nečekejte. Budeme se radovat, tančit, zpívat, a pokud přece jenom ukápne slza, bude to rozhodně slza štěstí,“ uvedla ještě před koncerty, a to se také stalo.

Na pódiu Fora Karlín se představila ve velmi dobré formě a s patřičnou dávkou entuziasmu. Divákům s radostí řekla, že je šťastná, že s nimi v těch chvílích může být, poděkovala lidem, kteří jí jsou neustále nablízku, a převzala ocenění za prodej svého loňského povedeného alba Světlo.

Z něho během večera zazněla řada písniček, které Anna K. a její kapela samozřejmě prokládaly písněmi staršími. Vpravdě hitovými, protože Anna K. patří k těm českým interpretům, jejichž písničky tvoří zlatý fond současného tuzemského mainstreamu.

Publikum je zpívalo společně s protagonistkou a ta během večera několikrát přiznala, že jí dělá dobře jeho potlesk, načež ono přidalo na intenzitě a pozitivní energie se přelévala od něho ke zpěvačce a naopak.

Foto: Jan Nožička

Anna K. a Mirai Navrátil na pódiu

Anna K. si pozvala i několik hostů. Nejprve se na pódiu objevila violoncellistka Adriana Voráčková, posléze členové Kühnova dětského sboru, kteří na scéně vydrželi několik skladeb, aby se ještě, společně s Voráčkovou, vrátili v přídavku, kdy na pódium přišel Jaroslav Uhlíř. Ten spolu se Zdeňkem Svěrákem napsal pro loňské album Anny K. písničku.

Bývalý člen skupiny Anny K., baskytarista Vladimír „Guma“ Kulhánek, si přišel jako host zahrát ve skladbě Láska. Je z alba Já nezapomínám z roku 1993 a zpěvačka k tomu řekla, že tehdy hledala hudebníka hrajícího na bezpražcovou kytaru.

Kulhánek se spoluprací souhlasil, přišel do studia, písničku natočil a mezi ním a Annou K. se zrodilo přátelství, které vedlo až k tomu, že se stal členem její doprovodné kapely.

Posledním hostem byl zpěvák a kytarista Mirai Navrátil. Omluvil se, že má nemocné hlasivky, ale Anna K. jej povzbudila a prozradila publiku, že když jezdila na lékařské zásahy do pražské nemocnice na Vinohradech, z rádia jí často zněla písnička skupiny Mirai Když nemůžeš, tak přidej. Právě tu si společně s Miraiem Navrátilem zazpívali jako duet.

Koncert trval dvě hodiny, publikum bylo spokojené a Anna K. evidentně šťastná.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám