Hlavní obsah

Američtí Southern Avenue přivezou ryzí nepřeslazené R&B 

Skupina Southern Avenue pochází z Memphisu, kde už od konce padesátých let dobře vědí, jak se dělá poctivé R&B. Právě tam vznikl kultovní label Stax. Držitelé Blues Music Awards a nominace na Grammy přijedou 1. června do pražského Paláce Akropolis.

Foto: David McClister

Southern Avenue, Ori Naftaly zcela vpravo.

Článek

Southern Avenue pokračují v jižanské tradici míchání rocku, blues a gospelu. Letos u nás představí třetí desku Be The Love You Want. Jako předkapela zahrají slovenští The Youniverse.

Třetí desku nahráli Southern Avenue během pandemie. Produkoval ji několikanásobný držitel Grammy Steve Berlin (Los Lobos, Deer Tick, Susan Tedeschi, Jackie Greene) v koprodukci s kytaristou Orim Naftalym.

Foto: Southern Avenue

Southern Avenue

Svůj debut vydali v roce 2016 právě u Staxu. Stanul na vrcholu Top Blues Albums na iTunes a získal ocenění Blues Music Award pro nejlepší album začínajícího umělce.

Deska Keep On z roku 2019 měla také dobré recenze, a dočkala se dokonce nominace na Grammy v kategorii Nejlepší současné bluesové album.

Vanua2 a Zofie Dares si střihli sexy duet

Kultura

Kapelu tvoří Tierinii Jackson – zpěvačka, Ori Naftaly – kytary, Tikyra Jackson – bubny, doprovodný zpěv, Jeremy Powell – klávesy, Evan Sarver – baskytara, Ava Jackson - doprovodný zpěv.

Vstupenky jsou k dostání v síti GoOut.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám