Hlavní obsah

Aerosmith vydají "hudbu z jiné dimenze"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman amerických Aerosmith Steven Tyler ohlásil novou desku Music from Another Dimension (Hudba z jiné dimenze). Skupina, která ještě nedávno vypadala jako prakticky mrtvá, tak nabírá nový dech.

Článek

"Je to ten typ desky, která představuje, kdo jste... Někdy za nás mluví naše hudba, jak řekl Joe Perry na jedné sólo desce: Nechte mluvit hudbu. A tahle mluví."

Music from Another Dimension vyjde 28. srpna a skupina už zveřejnila první singl Legendary Child. Ten se vrací ke klasickému rockovému zvuku Aerosmith, fandům možná připomene jejich desky ze sedmdesátých a osmdesátých let.

Comeback v pravou chvíli

Píseň zahráli na finále soutěže American Idol (americká verze Superstar), kde Steven Tyler fungoval jako porotce. Když tam v roce 2010 nastoupil, málem způsobil konec Aerosmith, ostatním členům se to vůbec nelíbilo. Nakonec se podařilo domluvit a skupina souhlasila i s vystoupením na finále, což pro ni znamená velkou reklamu mezi mladším publikem.

"Bylo to ve správný čas. Poprvé jsme měli možnost zahrát naživo první písničku z alba, kterým jsme ukázali, kdo jsme."

Skupina se v posledních letech potácela na hraně rozpadu kvůli složitým mezilidským vztahům i zdravotním problémům. Deska je ale spojila.

"Byli jsme čtyři měsíce zalezlí a dělali, to co nám jde nejlépe," řekl na jaře na tiskové koferenci. Ještě loni Tyler tvrdil, že nemůže desku dokončit, protože nekomunikují a kytaristu nemůže vůbec sehnat. Téměř celý rok 2010 ztratili hádkami kvůli Tylerově účasti v televizní soutěži. Frontman je navíc proslulý svými problémy s alkoholem a drogami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám