Hlavní obsah

Adonxs a Maella, dobré proudy česko-slovenského popu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adonxs je Adam Pavlovčin, slovenský zpěvák, který v roce 2021 vyhrál soutěž SuperStar. Maella je česká hudebnice, která z cesty písničkářské přešla na popovou. Oba získávali profesní zkušenosti v Anglii, oba nezanevřeli na své země a oba ve středu završili společné turné v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Lucie Levá

ADONXS studoval hudební kompozici a zpěv ve Velké Británii.

Článek

Maella se pohybuje v oblasti alt popu, snové hudby, která vyzařuje příjemnou atmosféru. Jako nadaná zpěvačka se solidním hlasovým rozsahem v ní maluje melodické linie, jež povolují ponechat její tvorbě přídomek střední proud.

Její skladby jsou dynamické, mají gradaci, nesplývají v jednu dlouhou, což se občas v žánru, v němž se pohybuje, může stát. Když uprostřed setu popadla akustickou kytaru a zpívala pouze s ní, byl to příjemný návrat k jejím písničkářským kořenům, moment, který její vystoupení mile osvěžil.

Adonxs ví, co chce. Servíruje popové písně s aktuální produkcí, přitom ponechává dostatek prostoru pochopitelným melodickým linkám. I on je nadaný zpěvák, i jeho hlas má charisma. Ve středně velkém klubu nabídl poctivý koncert, který měl ve svých základech parametry pro velký sál, festival či menší halu. Škoda jen, že si při tak dobrém vlastním repertoáru pomáhal coververzemi, jimiž svou tvorbu v ten moment zbytečně upozadil.

Jak on, tak Maella jsou nicméně dobrými světly slovenské a české pop music, světly, která se pozvolna rozsvěcejí.

Mohlo by se vám hodit na zboží.cz: Superstar 2021 - Adam Pavlovčin [CD]

Mohlo by se vám hodit na firmy.cz: Palác Akropolis

Reklama

Související témata:
ADONXS

Výběr článků

Načítám