Hlavní obsah

Zraněný chodec možná před smrtí nakazil ty, kteří mu chtěli pomoci

BŘECLAV

Sobotní nehoda u Psohlávek na Břeclavsku, při které zemřel chodec, může mít další nepříjemné pokračování. Policie hledá řidiče, kteří pomáhali zraněného muže zachraňovat, jelikož trpěl vážnou infekční chorobou a mohli se od něj nakazit. Informovala o tom břeclavská policie.

Článek

Dvaačtyřicetiletý muž těžkým zraněním po převozu do nemocnice podlehl.

Policie neupřesnila, jakou infekční nemocí zemřelý muž trpěl. "Mohu pouze uvést, že to nebyl virus HIV," uvedla mluvčí.

Policie ví přinejmenším o jednom člověku, který zkrvavenému muži pomáhal a později z místa nehody odjel. Ochotných lidí však možná bylo více. "Situace byla nepřehledná, byla tam tma," řekla mluvčí. Lidé mohou hrozbu nakažení konzultovat s lékaři infekčního oddělení Fakultní nemocnice v Brně na čísle 532 232 269.

Nehoda se stala v noci na sobotu na silnici mezi Pohořelicemi a Mikulovem. Řidič osobního auta nestačil reagovat na chodce, který se pohyboval po vozovce. Policisté ještě neuzavřeli vyšetřování příčin nehody.

"Sražený muž utrpěl velice vážná poranění hlavy a selhávaly mu základní životní funkce," řekla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová. Záchranáři museli chodce na místě resuscitovat. Ve brněnské fakultní nemocnici však později zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám