Hlavní obsah

Změna jména mu nepomohla. Policie přivezla z Koreje uprchlého podvodníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve středu přivezla z Jižní Koreje muže, který se v Česku vyhýbal trestnímu stíhání v kauze podvodů za 10 milionů korun. Jde o první vydání uprchlíka z této země.

Podvodník se ukrýval v KorejiVideo: Policie ČR

 
Článek

Případem rozsáhlých podvodů se zabývají policisté na Karlovarsku. Muž podle nich na fiktivní obchod s pohledávkami vylákal od několika poškozených téměř deset milionů korun, které měl zhodnotit. Trestnou činnost muž páchal v letech 2012 až 2013.

„Místo odkupu a prodeje pohledávek využil peníze pro vlastí potřebu a před trestním stíháním uprchl do zahraničí,“ uvedl mluvčí policejního prezidia David Schön.

Na začátku roku 2022 na něj byl vydán evropský i mezinárodní zatýkací rozkaz. Pátrání policisty vedlo až do Koreje, kde měl muž i občanství a korejské jméno. Policisté z Koreje muže zadrželi na začátku června. Následně byl vydán i přesto, že má korejské občanství. Podle policie jde o úspěch a prvního vydaného člověka z této země.

Uprchlíka si ve středu ráno převzali policisté z Karlových Varů k dalším úkonům.

Policie převezla gurua Járu do České republiky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám