Hlavní obsah

Zmařili útok chovanců diagnosťáku na vychovatele

Právo,

Začátkem ledna zasahovala v Dětském diagnostickém ústavu v Hradci Králové policie. Stalo se tak poté, co je pracovníci zařízení druhého ledna informovali o záměru několika svých svěřenců zaútočit na vychovatele.

Foto: Mapy.cz

Dětský diagnostický ústav v Hradci Králové

Článek

„Několik dětí ze školského zařízení v hradeckém kraji mělo plánovat útok na zaměstnance zařízení s následným útěkem mimo zařízení,“ potvrdila mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

„Díky včasnému zásahu ze strany pedagogů naštěstí k plánované události nedošlo,“ dodala Burýšková s tím, že s ohledem na věk zúčastněných nelze poskytnout k okolnostem případu podrobnosti.

Podle informací ČTK je trestně odpovědný pouze jeden z údajných pachatelů, kterému je patnáct let. Ostatní jsou mladší.

„Máme zákaz“

Ani vedení ústavu nechce případ komentovat. „Máme od zřizovatele přímo zákaz komunikovat s médii, odkazuji na tiskového mluvčího ministerstva školství,“ uvedl ředitel ústavu Pavel Janský. Mluvčí ministerstva však odmítla cokoli sdělit s odkazem na vyšetřování policie.

Podobný případ se stal například v roce 2014 v dnes již neexistujícím výchovném ústavu v Králíkách na Orlickoústecku. Dva mladíci tu brutálně napadli vychovatele, když jeden z nich mu vrazil šroubovák do krku. Napadl i vychovatelku, která přiběhla kolegovi pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám