Hlavní obsah

Zloději vjeli autem do klenotnictví a ukradli šperky za 15 miliónů. Přesně jako před lety

– Mariánské Lázně • Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Jindra Pašková

V Mariánských Lázních na kolonádě došlo v noci na pondělí v jednom z tamních klenotnictví k vloupání. Předběžná škoda je odhadnuta na 15 miliónů korun. Pachatelé nacouvali autem do výlohy a odnesli si zboží za milióny.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Poničená výloha zlatnictví po krádeži.

Článek

Zloději ukradli zatím blíže nezjištěné množství šperků, škoda byla ale předběžně odhadnuta na 15 miliónů korun. Informaci potvrdila mluvčí krajské policie Andrea Pomichalová.

K loupeži využili zloději osobní automobil Audi A6 kombi stříbrné barvy, kterým přijeli na kolonádu, nacouvali do výlohy a rozbili ji. Vůz má poškozené páté dveře a německou SPZ. Poté se dostali do prodejny, uvedla k loupeži policie. Z místa pak odjeli. Policie nebude k případu bližší informace poskytovat.

Sebrali téměř všechno

Po loupeži zůstala jen zničená výloha a hromádka střepů na chodníku. Policie uzavřela téměř celý prostor kolonády, vyšetřování bude trvat ještě několik hodin.

„Zatím jsme uvnitř nebyli, máme informace, že sebrali skoro všechno,“ uvedla za poškozenou firmu Domain Dagmar Dufková. K patnáctimiliónové škodě za zlato a další šperky bude podle jejích slov nezbytné přičíst škody za zničenou výlohu, vitríny, dveře, rolety a další vybavení prodejny. Stopy údajně naznačují, že vozidlo přijelo z horní části kolonády ve směru od kostela.

Stejný způsob krádeže před lety

Lupiči přesně zopakovali způsob, jakým bylo stejné zlatnictví vyloupeno před čtyřmi roky. Tehdy také přijeli automobilem a stejně jako při dnešním přepadení s ním vjeli do výlohy.

Loupež spáchali i v téměř stejném čase mezi třetí a čtvrtou hodinou ráno. Tenkrát si odnesli lup asi za 1,5 miliónu korun. Jestli mohli stejní pachatelé spáchat i pondělní loupež, policie zatím nezveřejnila. Na místě činu v současnosti zajišťují stopy kriminalisté.

Policie nasadila do pátrání po uprchlých lupičích také vrtulník. Podle Pomichalové pátrá po voze, který mohli zloději po loupeži někde odstavit.

"Vyhodnocovat se budou i záznamy z kamerových systémů. Další mimořádná opatření, jako zvýšené kontroly vozidel na silnicích, nejsou," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám