Hlavní obsah

Zloději se přes obchod s rybářskými potřebami probourali k bankomatu

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jen černá díra ve zdi prodejny rybářských potřeb v Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku připomíná loupeživou výpravu, při níž se v noci na pondělí zloději vypravili vykrást bankomat finančního ústavu. Kriminalisté nyní žádají veřejnost o pomoc při pátrání po zlodějích.

Článek

„Že je něco v nepořádku, si při příchodu do prodejny všiml majitel obchodu s rybářskými potřebami v pondělí v osm hodin ráno. Okamžitě přivolal policii,“ sdělil mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Policisté zaznamenali vypáčenou mříž na okně a vysazené jedno z oken. Cesta zlodějů však nevedla k háčkům, udicím či podběrákům. Políčeno měli na větší rybu, a to na bankomat umístěný v sousedním objektu. Za úlovkem se vydali skrz zeď prodejny rybářských potřeb, kterou probourali náčiním, které si sami přinesli. Když se jim podařilo zeď probourat, za pomoci nářadí násilím vnikli do bankomatu, ze kterého ukradli všechny bankovky. Vybouranou dírou se pak přes zeď zase přesunuli od prodejny a oknem a přes bránu utekli pryč.

„Poškozením věcí, objektů i samotného bankomatu způsobili zloději škodu za půl miliónu, přibližně stejnou částku si v hotových penězích také odnesli,“ sdělil Mergental. Z prodejny rybářských potřeb sebrali ještě látkovou tašku, která jim mohla posloužit na ukradené peníze. Ze šuplíku pak ještě sebrali drobné mince, ale ty se jim vykutálely při úniku přes bránu.

Zatím neznámí pachatelé jsou podezřelí z vloupání a poškození cizí věci, hrozí jim trest vězení až na osm let. „Pokud by měl kdokoliv informace k pohybu podezřelých osob nebo vozidel u prodejen v Uherském Ostrohu v ulici Ve dvoře v noci na pondělí, ať své informace sdělí na lince 158,“ adresoval veřejnosti policejní žádost o spolupráci Aleš Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám