Hlavní obsah

Zloděje srazil klient pošty k zemi a vydal ho policistům

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Dvakrát během jednoho týdne přepadl 28letý muž poštu v Teplicích – Řetenicích. Zatímco poprvé si 3. ledna odnesl 40 tisíc korun, v úterý už úspěšný nebyl. Při odchodu ho srazil k zemi muž a držel ho až do příjezdu policie. Nyní mu za loupež hrozí až desetileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž při loupežích zvolil stejný postup. Přistoupil k přepážce, kde pracovnici pošty podstrčil lístek s nápisem: "Mám zbraň, dejte mi peníze". Levou rukou, kterou měl v kapse bundy, přitom naznačoval, že zbraň opravdu má.

V úterý ostatní pracovnice pošty volaly policii a lupič chtěl proto z místa odejít.

„Do cesty se mu však postavil zákazník pošty, který jej srazil k zemi a držel až do příjezdu policie,“ popsala zadržení teplická policejní mluvčí Ilona Novotná.

Policisté ocenili osobní statečnost muže, který pachatele zadržel, a přispěl tak k rychlému vyřešení případu. „Nicméně však varujeme občany před unáhlenými kroky v podobných případech. Ne vždy se může podobné hrdinství obejít bez újmy,“ dodala Novotná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám