Hlavní obsah

Zloděj při dělbě lupu z bankomatu zastřelil svého komplice

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kriminalisté objasnili smrt 46letého muže, jehož tělo policisté před časem nalezli v lesích na Brněnsku. Mrtvola patřila zloději, kterého smrt zastihla zřejmě v nečekanou chvíli. Během sporu při dělení lupu jej zastřelil jeho 32letý komplic. Pachatele policie zadržela. Hrozí mu odnětí svobody až na 15 let.

Článek

Muži společně s dalšími pachateli vykrádali bankomaty na Břeclavsku. Policie zatím ví o třech přístrojích, které se skupině podařilo vykrást. Celková škoda dosud nebyla vyčíslena. Není rovněž zřejmé, zda zloději nemají na svědomí mnohem více krádeží. 

V posledním případě však během rozdělování lupu došlo k hádce. Mladší z pachatelů ji nezvládl a svého druha zastřelil. Oběť vraha znala jako svého žáka již ze školních lavic. Poté co zavražděný odešel ze školství, začal si společně se svým někdejším studentem a jeho přáteli vydělávat trestnou činností. 

Stíhání hrozí nejen samotnému vrahovi, ale taktéž zbylým členům gangu, protože mu pomáhali s likvidací důkazů. Skupina nejprve odvezla z místa střelby vůz zastřeleného na Žďársko. Jeho mobilní telefon převezla za hranici České republiky do Rakouska, z něhož odeslala sms zprávu známým oběti, že je v pořádku a nějakou dobu setrvá v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám