Hlavní obsah

Žhář zaútočil zápalnými lahvemi na Dům sportu v Českých Budějovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím neznámý žhář zaútočil v pondělí nad ránem se zápalnými lahvemi na Dům sportu ve Skuherského ulici v Českých Budějovicích. Vylomil dveře a hodil dvě lahve do chodby. Naštěstí tam v tu chvíli nikdo nebyl a nedošlo ke zraněním. Na chodbě zůstala po útoku začouzená zeď. Pachatele hledají policisté.

Do chodby Domu sportu v Českých Budějovicích někdo hodil zápalné lahveVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

V objektu sídlí například krajská organizace České unie sportu (ČUS), sekretář krajského fotbalového svazu nebo sekretář Krajského svazu ledního hokeje Jihočeského kraje. Je tam však také nájemní byt. Sportovci jsou přesvědčeni, že žhář neútočil na ně.

„Když jsem přišel asi v půl sedmé do práce, našel jsem v chodbě začouzenou zeď. Byly tam dvě zápalné lahve, jedna, která byla vyhořelá, a druhá, jež naštěstí nechytla a válela se tady na schodišti,“ vyprávěl Novinkám Luděk Pavelka, sekretář Krajského svazu ledního hokeje Jihočeského kraje.

„Myslím, že se nás útok tak úplně netýká,“ přemítala Michaela Rybáková z krajské organizace ČUS.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Pachatel hodil do chodby Domu sportu ve Skuherského ulice dvě zápalné lahve

Žháře musela ovládat velká zášť, protože se k útoku odhodlal i přesto, že nedaleko od domu, hned za rohem, je policejní stanice.

Celou věc vyšetřují policisté zatím jako poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. „Na místě jsme zajistili obě lahve a experti budou zkoumat přesné složení chemické látky, kterou obsahovaly,“ vysvětlil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý potvrdil, že na místě byl i vyšetřovatel hasičů. „V době našeho příjezdu už žádné nebezpečí nehrozilo,“ doplnil Malý.

Policisté přivítají svědectví lidí, kteří si nad ránem mohli ve Skuherského ulici pachatele všimnout. Měli by volat na linku 158.

Policie obvinila žháře, který zapálil dům v Plzni

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám