Hlavní obsah

Zfetovaní v kradeném autě ujížděli na Příbramsku rychlostí 160 km/h, policie střílela

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Honičku jak z akčního filmu absolvovali v pondělí v noci nad ránem policisté na Příbramsku. Auto, které chtěli zastavit, pronásledovali tři čtvrtě hodiny, přičemž pronásledovaný vůz se po silnicích řítil rychlostí až 160 kilometrů v hodině. Jízdu vozu, který byl kradený, nakonec policisté ukončili s pomocí zastavovacího pásu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování ujíždějícího řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté si všimli v Dobříši vozidla značky Volvo, kterému nesvítilo přední světlo, a rozhodli se ho zastavit. To však rozhodně neměl v úmyslu řidič automobilu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Řidič začal ujíždět směrem na Příbram a pak do Sedlčan. „Motorista nereagoval na opakované výzvy k zastavení, ignoroval blikající majáky, houkání a rozsvícený nápis Stop,“ dodala mluvčí.

U osady Zrůbek unikající řidič vytlačil policejní auto do příkopu. Další hlídka pak začala střílet autu na pneumatiky, ale řidič na to nedbal a pokračoval do Sedlčan. Tam se otočil a vyrazil opět směrem na Zrůbek, kde už policisté čekali s připraveným zastavovacím pásem. I tak ale muž za volantem ujel na prázdných pneumatikách několik dalších desítek metrů, než ho policejní hlídky vytlačily mimo silnici.

Schindlová uvedla, že za volantem ujíždějícího auta seděl 40letý řidič. On i druhá osoba, o níž policisté podrobnosti neuvedli, byli pod vlivem amfetaminu. Auto navíc bylo kradené.

Řidiči hrozí za násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám