Hlavní obsah

Ženu z Prahy obžalovali z vraždy novorozené dcery, schovala ji do pračky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zastupitelství podalo obžalobu na matku, která podle kriminalistů zavraždila loni v bytě v pražské Lhotce svou novorozenou dceru. Uvedla to mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Za předem promyšlenou vraždu spáchanou na dítěti hrozí obžalované 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O obvinění matky informovala pražská policie loni v říjnu. Tehdy uvedla, že žena je ve vazbě. Puci nyní sdělila, že o dalším setrvání ženy ve vazební cele bude soud rozhodovat v druhé polovině dubna. Termín projednání obžaloby, kterou zastupitelství podalo koncem minulého měsíce, předsedkyně soudního senátu prozatím nestanovila.

Podle informací ČTK porodila matka dvou dalších dětí v noci z 27. na 28. září 2017 v bytě, který obývala se svým druhem. Obžaloba tvrdí, že žena své těhotenství před partnerem tajila a popírala.

Živou a donošenou dceru přivedla na svět potají v koupelně. Poté prý dítě nechala několik minut ležet obličejem dolů v napuštěné vaně, kde se utopilo. Tělíčko údajně následně ukryla do pračky se špinavým prádlem, kterou uzavřela. Druhý den ho pak zabalila do množství tašek a vložila do krabice, kterou uložila na skříň v dětském pokoji. Policii přivolal druh, kterému počínání ženy připadalo podezřelé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám