Hlavní obsah

Ženu po dialýze oloupili mladí bezdomovci, pak se schovali do kontejnerů

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Nepříjemný zážitek má za sebou 54letá žena z Českolipska. Když po několikahodinovém pobytu na dialýze čekala na odvoz sanitkou domů, přepadl ji ještě v objektu nemocnice v České Lípě 24letý bezdomovec. Přetahoval se s ní o kabelku, kterou nakonec urval a utekl s ní. Policisté po muži pátrali a krátce po činu jej zadrželi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž patří do problémové skupiny tří mladých bezdomovců, kteří se zdržují na českolipském sídlišti Špičák a s nimiž dlouhodobě řeší různé problémy státní i městští policisté. Muži například vulgárně pokřikují na kolemjdoucí, minulý týden jeden z nich napadl kamenem hlídku prevence kriminality.

U přepadení ženy po dialýze byli znovu všichni tři. Dva zůstali opodál a jeden si přisedl k ženě na lavičku. „Požádal ženu o cigaretu a pak se vrhl na její kabelku. Než se mu podařilo kabelku ženě ze sevření úplně vytrhnout, spadla s ní na zem a muž ji táhl několik metrů za sebou. Následně pak i s kabelkou, a spolu s dalšími muži, utekl,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

K pátrání po pachatelích využili policisté poznatky z kamerového systému. „Zhruba do tří hodin po loupeži byli všichni muži zadrženi. Dva z nich policisté nalezli v kontejnerech na komunální odpad na sídlišti Špičák, třetího z mužů zadrželi pod mostem v ulici Pivovarnická. Ten měl také u sebe veškeré věci z kabelky ženy,“ upřesnila Suchánková.

Dvěma ze zadržených je 24 let, třetímu 30 let. Dvojici, která přepadení ženy pouze přihlížela, policisté propustili, třetí bude stíhán pro loupež. Hrozí mu trest v rozpětí dvou až deseti let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám