Hlavní obsah

Žena z Olomouce uvěřila ohrané pohádce o lékaři na misi, přišla o 140 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historce o lékaři na misi v Jemenu, který jí pošle velké peníze, uvěřila žena (62) z Olomouce. Domnělý lékař ji místo toho připravil o 140 000 korun, které si navíc kvůli němu půjčila. Právo v pondělí o případu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Profimedia.cz

Policie ČR

Článek

Olomoučanka se podle ní v sobotu obrátila na policisty s tím, že se stala obětí podvodníka. O letních prázdninách se na internetové seznamce seznámila s mužem, který se vydával za lékaře žijícího v New Yorku, v současné době působícího na misi v Jemenu.

„Zhruba po dvoutýdenním dopisování ji muž požádal o to, aby převzala balík, ve kterém jí zašle velký finanční obnos, spolu s různými dokumenty. Současně jí sdělil, že svoji misi končí, a proto, že je ve válečné zóně, předal tyto věci diplomatovi, který jí je má doručit,“ popsala mluvčí.

Další falešný voják se srdceryvnou legendou, žena z Náchodska mu poslala dva miliony

Krimi

Následně podle ní ženu údajný diplomat kontaktoval a napsal jí, že balík bude na kód a že jí ho dopraví do jejího bydliště. Po důvěřivé ženě požadoval uhradit částku v přepočtu přes 140 tisíc korun jako náklady spojené s dopravou.

„Olomoučanka si proto vyřídila úvěr a požadovaný obnos zaslala na patřičný účet. Nejednalo se však o jediný požadavek k platbě. Krátce nato obdržela e-mail, ve kterém se dočetla, že má zaplatit téměř 8000 liber za daňové a pojistné krytí. To naštěstí odmítla splnit a s podezřením na podvodné jednání kontaktovala policisty,“ doplnila Vaňharová.

Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Pachateli, v případě jeho dopadení, hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám