Hlavní obsah

Žena z Lipníku se pokusila otrávit své děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIPNÍK NAD BEČVOU

Minulý čtvrtek začala policie stíhat 28letou ženu z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, která se měla pokusit o vraždu svých dvou dětí ve věku 7 a 3 roky a o sebevraždu. Policie o tom informovala v pondělí.

Foto: Nadační fond Campianus (archiv)

Nový nástroj v jezuitském kostele v Brně.

Článek

Ve středu 16. 2. se 28letá žena z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku odhodlala k zoufalému činu, kterým chtěla pravděpodobně řešit své  manželské problémy.

Podle policie se kolem dvacáté hodiny po hádce s manželem rozhodla, že zabije sebe i své dvě děti a odešla s nimi do garáže. "V úmyslu své děti usmrtit výfukovými plyny je posadila na zadní sedadlo a vozidlo nastartovala. Po nějaké době se rozhodla vrátit do bytu. Děti ponechala v uzavřené garáži, kterou nelze zevnitř otevřít," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Pak se žena znovu pohádala s manželem, který se snažil zjistit, kde děti jsou. Po patnácti minutách přišli oba do garáže, ale děti už byly omámené a skončily v nemocnici. Jejich matka je stíhána pro trestný čin vraždy.

Psycholog: Mohlo jít o dlouhodobý stres

"Děti nebyly ve stavu ohrožujícím život. Jejich detoxinace byla prováděna kyslíkovými maskami. Za dva dny byly z nemocnice propuštěny domů," informoval Právo mluvčí nemocnice Štěpán Neuwirth.

"Takové případy je vždy těžké posuzovat. Nelze vyloučit, že žena trpí nějakou nemocí z okruhu schizofrenií. Ke zkratkovitému jednání ji mohl ve spojení s alkoholem přivést dlouhodobý stres, který je vždy obrovskou zátěží. Sám alkohol přitom může snížit rozhodovací schopnosti," řekl Právu známý olomoucký psycholog Lubomír Smékal.

Podle něj není vyloučeno ani to, že jednání ženy mohlo být jakýmsi pokusem o nátlak na manžela. "Snad ani nechtěla své děti opravdu zabít, ale často se stává, že lidé jednající v afektu nedokáží odhadnout čas a možné důsledky. To přitom nemá nic společného s odpovědností. V případu je hodně otázek, na které je třeba určitě odpovědět," dodal psycholog, který je i soudním znalcem.

"Nevím, co se mohlo stát. Byli to bezproblémoví lidé," kroutil hlavou jeden ze sousedů. "Nyní se snažíme ve spolupráci s širší rodinou řešit výchovu obou dětí. Domníváme se, že to zvládnou a děti nebude nutno umístit do ústavu," dodala vedoucí sociálního odboru lipnické radnice Pavla Jemelková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám