Hlavní obsah

Zbraň ze služebny zřejmě ukradl policista

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DEBRNÍK

Ztrátu své zbraně oznámil minulý týden policista z Debrníku na Šumavě, který přišel po čtrnáctidenní rehabilitaci do práce a zjistil, že chybí pistole, kterou nechal uložit do uzamčené a střežené skříňky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 10.1.2017 Výstava Od Petřkovické venuše po Dolní oblast. Originál Petřkovické/ Landecké venuše.

Článek

"Pistoli zřejmě musel odcizit policista. Šetřením jsme vyloučili možnost, že by zbraň sebral některý z civilistů, kteří se na oddělení v inkriminovanou dobu měli podle některých svědectví nacházet, " uvedl zdroj obeznámený s případem.

Policista během poslední služby předal svoji zbraň kolegovi a požádal ho, aby ji odevzdal dozorčímu oddělení, který ji měl podle předpisů uložit do skříně na zbraně. "Policista, který od kolegy zbraň převzal, tvrdí, že dozorčí policistku upozornil na to, že na stůl položil svoji pistoli a pistoli svého kolegy s tím, aby obě zbraně zamkla do skříně.

Mimo jiné si prý všiml, že policistka hovoří s cizími lidmi, které nezná a kteří na oddělení neměli co dělat. Ta však pohyb civilistů na služebně popřela a stojí si na svém, že převzala pouze jednu zbraň.

Její verzi potvrdilo i právě skončené prověřování," upřesnil zdroj. Policista , který o zbraň přišel, dál slouží stejně jako jeho kolega, který od něho pistoli převzal do úschovy.

Oběma hrozí minimálně kázeňský trest za porušení interních předpisů. Inspekce ministra vnitra se nyní snaží zjistit, kdo z policistů pistoli sebral. Její cena se na černém trhu pohybuje okolo 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám